innovatie

13 mrt 2002, 00:12

Groninger IT-bedrijf neemt MKB en IT-beheer op de korrel in interactief symposium

Bezoekers van grote IT-evenementen geven regelmatig te kennen dat ze ook "iets praktisch" willen doen. Op de volgende editie van het symposium Wereld van IT Beheer (http://www.witb.nl, 13 en 14 maart in de RAI) wordt een bijzondere invulling gegeven aan die behoefte. Voor het eerst staat ook het MKB in de belangstelling van het symposium.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groninger redactie- en innovatiebureau Inform-IT is al jaren leidend in het publiceren van kennis op het gebied van IT Service Management. Daarnaast organiseert ze - samen met uitgevers en brancheorganisaties- congressen en ontwikkelt ze de internet-community op de ITSM portal (http://nl.itsmportal.net). In haar symposium "De Wereld van IT Beheer", brengt Inform-IT jaren de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied IT Service Management onder de aandacht. In het symposium staat de kennisoverdracht, het leren, centraal. Deze keer is echter ook een groot aantal workshops aan het programma toegevoegd. En deze workshops zijn meteen doorgetrokken naar een veel langere periode dan alleen de drie kwartier van de gebruikelijke sessie: op diverse plaatsen worden de workshop-onderwerpen al aangesneden en voorbehandeld, en er worden verschillende vooronderzoeken gehouden onder de bezoekers van het symposium en andere geinteresseerden. Op deze wijze ontstaat een symposium dat bijna een maand duurt.
Verschillende workshops zijn op dit moment al met hun programma gestart (http://nl.itsmportal.net/goto/10/16.html). Binnenkort start een ander Gronings bedrijf (Quality research: http://www.qualityresearch.nl) een simulatie over de moderne inrichting van een IT-organisatie, als voorbereiding op een van deze workshops. In het programma heeft het MKB een aparte plaats gekregen. Beide dagen wordt vanuit de praktijk een presentatie gegeven over de problematiek rond IT-diensten in het midden- en kleinbedrijf. In alle andere presentaties zal steeds de relevantie van het onderwerp voor het MKB aan de orde worden gesteld. Verder is een serie workshops specifiek gericht op MKB-vraagstukken.
In een afsluitend forum zullen kopstukken uit de branche hun licht laten schijnen over de verbeteringen in het werkveld van de IT-dienstverlening. Daarbij wordt met name gekeken naar de problematiek binnen het MKB.