innovatie

22 aug 2015, 06:06

Groninger genomineerd voor “wetenschapstalent 2015”

Groninger genomineerd voor “wetenschapstalent 2015”

Een Groninger is genomineerd voor de titel “wetenschapstalent van het jaar 2015”.Het gaat om Jan Willem Bolderdijk. Volgens de website van de Rijksuniversiteit Groningen is hij genomineerd als ‘New Scientist Wetenschapstalent 2015’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bolderdijk werkt bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde en is genomineerd voor de titel: New Scientist Wetenschapstalent 2015-verkiezing.

 

Jan Willem Bolderdijk is universitair docent marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 2010. Zijn onderzoek naar duurzaam consumptiegedrag toonde aan dat informatie consumenten zelden aanzet tot gedragsverandering.

 

Ook bleken consumenten minder gevoelig voor financiële prikkels dan gedacht – mensen zien zichzelf liever als groen dan gierig. Het werk van Bolderdijk is gepubliceerd in toonaangevende vakbladen en veelvuldig geciteerd in de media (NRC, The Guardian). Hij presenteerde zijn inzichten aan beleidsmakers (OECD, Nibud, ministeries van Financiën en M&I). Als commissielid stond hij aan de basis van het beleidsrapport Doen en laten: Effectiever milieubeleid door mensenkennis, dat is aangeboden aan de Tweede Kamer.

Stemmen

Tot 7 september kan het publiek stemmen. De publieksstemmen en de mening van de jury wegen even zwaar mee in het uiteindelijke oordeel. De winnaar wordt op 24 september bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger.

Stemmen kan op de website: http://www.newscientist.nl/talent/