innovatie

11 jun 2002, 00:12

Groninger blijkt slimste IT-er van Nederland

De vraag wie de slimste IT-er van Nederland is, is beantwoord. Het gaat om een in Groningen geboren jongeman.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

IT-ers in Nederland blijken minder slim dan ze zelf denken. Hanze IT organiseerde, in samenwerking met Yacht, op 22, 23 en 24 mei de 1e Nationale IT Quiz van Nederland via www.itquiz.nl. Deelnemers moesten gedurende deze 3 dagen vragen beantwoorden als: "Is flowcontrol nodig bij congestion control of heeft dat helemaal niets met elkaar te maken? Welke rechten geeft de 'Add and Read' toestemming in een NTFS directory aan de user? Waarvoor wordt het programma tcpwrapper gebruikt?". Voor meer dan 1300 bezoekers tussen 10 en 21 mei waren de voorbeeldvragen al te moeilijk. Uiteindelijk maakten 144 deelnemers kans op de titel: De slimste IT-er van Nederland.
Deelnemers kregen dagelijks 7 vragen te beantwoorden uit een database van meer dan 500 vragen. Deelnemers konden online hun score vragen volgen en opmerkingen plaatsen. Geen enkele deelnemer haalde een score van 100%. Uiteindelijk is Kay Sellenrode uitgeroepen tot de slimste IT-er van Nederland. Hij behaalde een score van 85%, dat wil zeggen dat hij 18 van de 21 vragen goed heeft beantwoord. Kay Sellenrode (geboren in Groningen, woonachtig in Enschede) is 24 jaar en projectleider bij Lesscher IT uit Hengelo.
Aanstaande vrijdag 31 mei krijgen bezoekers van het CV-IT Eventure in Utrecht een unieke kans om de slimste IT-er van Nederland te verslaan en zo een 10-daagse reis naar Thailand te verdienen. Robin van Wakeren van Hanze IT: "Wij zijn zo onder de indruk van Kay Sellenrode dat ik me niet kan voorstellen dat er nog IT-ers zijn die deze uitdaging aandurven"