innovatie

07 apr 2015, 19:07

Groninger bedrijven kunnen inschrijven voor MKB Innovatie Top 100

Groninger bedrijven kunnen inschrijven voor MKB Innovatie Top 100

Vorig jaar wisten vijf Groningse bedrijven een hoge score te verwerven op de landelijke Innovatietop 100. De vraag is of dat er dit jaar meer zullen zijn. Gegadigden kunnen zich tot eind deze maand inschrijven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook dit jaar presenteert de Kamer van Koophandel de mooiste innovatie-etalage van Nederland: de MKB Innovatie Top 100! Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf kunnen zich voor deze tiende editie inschrijven tot 30 april 2015. Vorig jaar veroverden vijf innovatieve bedrijven uit Groningen een plaats in de MKB Innovatie Top 100. De hoogste notering was voor de garnalenpelmachine van het familiebedrijf GPC Kant uit Leens.

 

Dit bedrijf pelt in eigen beheer Hollandse garnalen met een door henzelf ontwikkelde en gepatenteerde garnalenpelmachine. De landelijke jury noemde de innovatie van GPC Kant baanbrekend en roemde het doorzettingsvermogen van de drie broers. “We zijn dan ook erg trots op onze tweede plek in deze Top”, zegt Kant, “door alle publiciteit doen we nieuwe contacten op. Daarnaast zien we dit als een mooie gelegenheid om de consument te overtuigen van dagverse producten. Kortom, dankzij de MKB Innovatie Top 100 kunnen we ons verhaal over de bühne brengen, een beweging in gang zetten.”

 

Nomineer uw innovatie

Inschrijven kan tot 30 april via:  mkbinnovatietop100.nl  De nominaties worden beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, omzet en groeipotentie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. Afgelopen negen jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in september 2015 bekend gemaakt.

 

Geen windeieren


In mei worden de nominaties beoordeeld door expertpanels. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen bekijken en ‘onderzoek’ doen door gebruik te maken van Google. Deelname aan de MKB Innovatie Top 100 legt de meeste genomineerden geen windeieren. Harrie Evers van het Hengelose NormTEQ noemde eens het winnen voor hem een doorbraak in de markt.