innovatie

21 jul 2014, 21:09

Schatzoeken langs mooiste en te verbeteren plekken in Stad

Schatzoeken langs mooiste en te verbeteren plekken in Stad

Wat zijn de mooiste plekken in Groningen en welke plekken zijn echt aan verbetering toe? Om dat te weten te komen voert de Groningen Talent Group speurneuzen langs een aantal Groninger hot- en coldspots.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groningen Talent Group heeft sinds deze week haar eigen Geocache, waarbij men middels gps- coördinaten naar een echte 'schat' wordt geleid. Geocaching is een spel waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden. Momenteel zijn er ruim 2.200.000 caches over de hele wereld. Deze geocache kan door iedereen gevolgd worden.

 

De Groningen Talent Group is een multidisciplinaire denktank die brainstormt over dingen die de stad Groningen aangaan.

 

Begin 2014 hebben alle leden van de Groningen Talent Group hun favoriete hotspots en verbeterplekken van de stad Groningen bepaald. Deze hot- en coldspots zijn verwerkt in de route naar de cache en leiden alle schatzoekers langs de mooiste plekken van Groningen. maar ook langs enkele aandachtsgebieden.

 

Het speciale aan de tocht is, dat de initiatiefnemers erg benieuwd zijn naar de meningen van de Geocachers over de bezochte plekken. De cache-zoekers krijgen daarom de gelegenheid om hun eigen visie over alle waypoints te geven, met daarnaast de mogelijkheid om hot- en coldspots te noemen die nog niet opgenomen zijn in de route.

 

Op deze manier wordt er een unieke kijk op de stad Groningen verzameld, waarbij uiteindelijk alle opvattingen gebundeld aan de gemeente Groningen zullen worden aanboden.

 

Hiermee hopen de initiatiefnemers dat al hun mooie plekken in Groningen behouden blijven en dat er nog meer mooie plekken gecreëerd worden.

 

Benieuwd naar de hotspots, coldspots en 'schat' van de Groninger talenten? Bezoek dan Geocache GC568ZT via geocache.com en reis af naar het startpunt in Groningen om daar te beginnen aan de tocht.

 

Meer informatie http://www.geocaching.com/geocache/GC568ZT_hotcold-in-groningen

 

Meer informatie over de Groningen Talent Group: http://www.cityoftalent.nl/content/gtg/over-de-gtg

 

(Op de foto een voorbeeld van een door de Groningse talenten goedgekeurde hot-spot; Foto: Mark Sekuur).