innovatie

13 sep 2002, 00:12

Groningen prima plek voor studie naar kunstmatige intelligentie

Hoe het met de intelligentie in Groningen in vergelijking tot andere steden is gesteld is niet bekend. Maar met de kunstmatige intelligentie gaat het in elk geval goed.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De opleiding kunstmatige intelligentie aan de Rijksuniversiteit Groningen doet het goed. De opleiding eindigt als tweede in een onderzoek door de visitatiecommissie. Volgens de commissie moet wel de staf worden uitgebreid en is het rendement van de studie nog beneden de maat. De commissie trof overigens bij alle zes KI-opleidingen in het land een onvoldoende rendement aan. Minder dan de helft van de eerstejaars studeert uiteindelijk af. Dit is volgens de visitatiecommissie vooral te wijten aan de bijbaantjes die studenten erop nahouden. Ook zouden studenten nogal eens voortijdig afvloeien naar het bedrijfsleven.
De Groningse KI-opleiding behaalde met een 7,5 de tweede plaats in het onderzoek. De opleiding beschikt pas sinds vorig jaar over een eigen propedeuse. De commissie roemt in haar rapport het enthousiasme van de staf en de goede samenwerking van de deelnemende faculteiten.