innovatie

13 mei 2015, 12:12

“Groningen moet eigen Dancefestival krijgen”

Groningen zou haar eigen Dance Event moeten ambiëren: een festival dat zich toespitst op dance- en elektronische muziek. Dat bepleiten verschillende organisatoren in de dancescene.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In een film die vandaag online in première is gegaan, pleiten de voorstanders voor een jaarlijks terugkerend Groninger Dance Event waar talentvolle dj’s uit Groningen en omstreken hun kunsten kunnen vertonen.

De stadsfractie van GroenLinks is één van de aanjagers van het initiatief. Zij organiseerden vorig jaar een nachtdebat over een Gronings festival met dance- en elektronische muziek.

In de film schetsen bekende partijen als Kopjek Creatives, Subsonic en Paradigm een beeld van hun drijfveren en toekomstplannen in de Groningse dancewereld. Volgens een woordvoerder van GroenLinks gaat het over veel meer dan alleen een leuk feestje, maar biedt een dancefestival veel meer kansen op gebied van media, cultuur, economie en de aantrekkingskracht van Groningen.

GroenLinks gaat woensdagavond tijdens de raadscommissie Beheer en Verkeer het college verzoeken om het plan te omarmen. “Het college vindt de dance-industrie van groot economisch belang voor de stad en wil het voor organisatoren aantrekkelijker maken om evenementen neer te zetten. Volgens onze fractie sluit dit plan daar prima op aan”, aldus een woordvoerder.

Er moet een jaarlijks Dancefestival komen in Groningen

Er moet een jaarlijks Dancefestival komen in Groningen

78 keer gestemd Bekijk resultaten