innovatie

03 apr 2014, 15:03

Groningen krijgt weer een spetterende Nacht van Kunst & Wetenschap

Groningen krijgt weer een spetterende Nacht van Kunst & Wetenschap

Meer dan honderd acts in kunst en wetenschap en een uitgebreid muziekprogramma met onder meer Jacco Gardner en het Broken Brass Ensemble vormen de onderdelen van een spetterende Nacht van Kunst & Wetenschap. Deze wordt op 24 mei gehouden. Kaartjes voor de soms zeer aantrekkelijke programma-onderdelen zijn vanaf nu al te koop. Niet alleen voor nerds dus, maar voor iedereen met belangstelling voor de wereld en voor de kunsten, en die van gezelligheid houdt! (Foto:  Niels Kim).

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het muziekprogramma van het Groninger festival De Nacht van Kunst & Wetenschap is bijna rond met de bekendmaking van tien nieuwe acts. Jacco Gardner, Broken Brass Ensemble, Geppetto and The Whales, Qeaux Qeaux Joans, Case Mayfield en meer treden op. Eerder waren al onder meer Douwe Bob en Town of Saints bekendgemaakt. Naast het muziekprogramma zijn er ruim 160 acts in kunst en wetenschap. Het programma concentreert zich op een aantal actuele thema’s: healthy aging, energy en sustainable society. De kaartverkoop van De Nacht start vandaag (2 april). Kaarten zijn voor €10,- te koop op www.denachtvankunstenwetenschap.nl.

 

 

Jacco Gardner keert na het winnen van een EBBA Award terug naar Groningen. De band ging enorm hard na het debuutalbum Cabinet of Curiosities in 2013, zowel in Nederland als ver over de grenzen. De zeven koperblazers en de eenzame drummer van het Broken Brass Ensemble kennen we onder meer van hun hitje Thrift Shop, die ze enorm succesvol coverden van Macklemore & Lewis. De ultieme feestband ‘was er opeens’ toen de Volkskrant ze de ‘onbedoelde headliner’ van Into The Great Wide Open noemde. Het Vlaamse Geppetto and The Whales is mede dankzij prachtige Americana in HUMO’s Rock Rally groot in eigen land en zet grote stappen over de grens. Qeaux Qeaux Joans kennen we van haar spontane sprong op het podium bij Seasick Steve.

 

Nog meer bevestigd: Christopher Paul Stelling (VS), John Lennon McCullagh (UK), Inge van Calkar, Cosmic U, Mijke Eryng. Naast Douwe Bob en Town of Saints werden eerder ook al PAUS en Black Atlantic bekendgemaakt.

 

400 jaar RUG

De Nacht van Kunst & Wetenschap is dit jaar onderdeel van het lustrumprogramma van de Rijksuniversiteit Groningen. Van 15 mei tot en met 15 juni viert de RUG haar 400-jarig bestaan met het thema For Infinity. Daaronder valt ook het 400-vragenprogramma, waarbij vragen als ‘Bestaat God eigenlijk?’ worden behandeld. Onder meer columnisten, wetenschappers en kunstenaars behandelen dergelijke vragen tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap. Het 400-vragenprogramma bestaat uit vragen die zijn gesteld door het publiek. Tijdens het lustrumprogramma worden er ‘antwoorden op maat’ gegeven.

 

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor De Nacht van Kunst  & Wetenschap start op woensdag 2 april. Tickets kosten €10,- en zijn verkrijgbaar via de website. De tickets kunnen ook op de dag zelf nog gekocht worden, en kosten dan €15,-. Een ticket biedt toegang tot het hele festival-binnenprogramma. Het muziekprogramma op de Vismarkt en het programma op de route is gratis toegankelijk.