innovatie

10 jun 2015, 10:10

Groningen krijgt “TransFuture Festival”: groot festival over duurzame energie

Groningen krijgt “TransFuture Festival”: groot festival over duurzame energie

Groningen is vanaf volgende week een nieuw, opmerkelijk festival rijker: het TransFuture Festival, een energiefestival gewijd aan de laatste ontwikkelingen en innovaties op energiegebied in het Noorden. Het festival wordt gehouden op donderdag 18 en vrijdag 19 juni op EnTranCe, de energieproeftuin van Hanzehogeschool Groningen, en bij Energy Academy Europe op de Zernike Campus. Het festival is gratis toegankelijk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het TransFuture Festival laat zien welke vernieuwende, duurzame technologie wordt ontwikkeld in Noord-Nederland. Slimme netwerken, zonne-energie, biogas, brandstofcellen, duurzame mobiliteit, warmte uit de bodem, milieuvriendelijk bouwen: tijdens het festival is het allemaal te vinden in demonstraties, lezingen, rondleidingen en experimenten. Tegelijkertijd is het TransFuture Festival een echt festival, met eten, drinken en goede muziek.

 

Het donderdagmiddagprogramma richt zich voornamelijk op bedrijven. Met het Groot Europees Energiedebat en verschillende workshops en lezingen, onder andere van Warmtestad Groningen. Tijdens het Groot Europees Energiedebat onder leiding van Pieter Sijpersma van het Dagblad van het Noorden gaat het over vragen als: Wat gaat de nieuwe Energie Unie doen voor ondernemers in de energiebranche? Helpen overheden de noordelijke ondernemers verder? Of juist niet? Wie dóet eigenlijk het echte werk in de energietransitie?

Georganiseerd door Stichting Energy Valley, Europese Commissie Vertegenwoordiging, Europees Parlement Informatiebureau en Dagblad van het Noorden.

 

De lezing van WarmteStad Groningen en Parkmanagement Zernike Campus over geothermie wordt speciaal georganiseerd voor vastgoedondernemers en ondernemers op Zernike Campus Groningen, die in de nabije toekomst met deze nieuwe energievorm te maken krijgen. Op dit moment wordt nog uitgebreid onderzoek gedaan om te zien of WarmteStad dit warmtenet in de komende jaren kan gaan ontwikkelen.