innovatie

02 jun 2014, 16:04

Groningen krijgt Death Café – samen praten over de dood

Groningen krijgt Death Café – samen praten over de dood

Groningen krijgt in navolging van steden over de hele wereld, nu ook  een 'Death Café'. Het Death Café is volgens de initiatiefnemers een plek om het gesprek aan te gaan over het misschien wel meest persoonlijke onderwerp dat er bestaat: de dood.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Death Café is een uit Engeland en Amerika overgewaaid initiatief, dat als doelstelling heeft het bewustzijn over de dood te vergroten. Vanuit het oogpunt de mens te willen helpen om meer uit het (eindige) leven te halen.

 

 

Dit vindt plaats in een omgeving die niet gelinkt is aan de dood, maar juist daar waar het leven centraal staat, zoals een café. Het enige wat een Death Café nodig heeft zijn gesprekspartners en een goede sfeer rond de koffietafel. Geen rouwtherapie, maar gewoon, laagdrempelig, een gesprek van mens tot mens.

 

 

 

 

 

Voor wie is het Death Café?

 

 De dood is van iedereen, het maakt dus niet uit wie je bent, en of je ervaring hebt met de dood, om er over te kunnen praten.

 

 

 

Het eerste Death Café in Groningen vindt plaats op maandag 16 juni 2014, in café/restaurant Oberland (Ciboga-terrein) in Groningen. De avond start om 19:00 uur, en duurt tot 22:00 uur. De toegang is gratis.

 

 

 

Aanmelden kan via deathcafegroningen@outlook.nl

 

of op www.facebook.com/deathcafenederland.