innovatie

13 mrt 2002, 00:12

Groningen heeft meest veelbelovende internetproject van Nederland

IT Stad Groningen blijkt de basis te zijn van het meest veelbelovende internetproject van Nederland. Dat bleek bij een verkiezing van de Stichting Nederland Kennisland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Daaruit kwam tevoorschijn dat het Groningse project ookjij.nl een van de meest veelbelovnde en vernieuwende projecten is. Het betreft een website voor verstandelijk gehandicapte jongeren. Het Groningse project werd gekozen uit tien projecten uit het hele land.
Volgens de makers van ookjij.nl, een gelijknamige aan de Papiermolenlaan gevestigde stichting, is internet ook voor jongeren met een verstandelijke handicap een fantastisch medium. Net als andere jongeren zijn ook zij geïnteresseerd in het fenomeen computer en internet. De nieuwe Groningse website wil aansluiten op hun vaardigheden en interesses. Om de site te bezoeken is het niet nodig om te kunnen lezen. Op de site wordt ook zo min mogelijk tekst gebruikt
De naam van de site ookjij.nl geeft aan dat jongeren die niet of nauwelijks kunnen lezen er bij horen, ook in de virtuele wereld. Het is de eerste en enige internetsite in Nederland voor deze jongeren. Het project is een Gronings initiatief en werd gemaakt door free-lancers en vrijwilligers. Ook is nauw samengewerkt met Pentascope en Ordina in Groningen.