innovatie

14 feb 2017, 10:10

Groningen heeft eerste 'Digital Office' van Nederland

Groningen heeft eerste 'Digital Office' van Nederland

Groningen heeft sinds kort als eerste stad in Nederland, en misschien wel als eerste ter wereld, een 'Digital Office'. Deze Digital Office bestaat uit Chief Digital Officer Nick Stevens en vier enthousiaste leden. Doel van het Digital Office is om te helpen bij het realiseren van de vele ideeën die er zijn in Groningen, want ideeën verwezenlijken gaat niet vanzelf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het team, dat naast Nick Stevens bestaat uit Gert-Jan Ridder van Samenwerking Noord, Mairis Vaneker en Lian de Boer (Gemeente Groningen) en Bob Voorneveld van Spindle, jaagt projecten aan om versnelling en voortgang te maken. De leden brengen partijen bij elkaar, initiëren nieuwe projecten en zijn regisseur van alle lopende projecten. Daarnaast is de Chief Digital Officer ambassadeur van de Groningse digitale economie naar lokale deelnemers, nationale en internationale stakeholders (bedrijven, EU, ministeries).

“Hoe kunnen we in Groningen kansen benutten en risico’s controleren in een volgende fase in de automatisering en de ontwikkeling van het internet? Hoe zorgen we er voor dat de economische spin-off van een nieuwe golf aan technologie, die ons beslist zal gaan overspoelen, zo groot mogelijk wordt?” Dat zijn vragen waar sinds kort in Groningen intensief en systematisch over zal worden nagedacht door het Digital Office.

Lees een uitgebreid interview met CDO Nick Stevens en zijn team op de website van Samenwerking Noord.