innovatie

25 jun 2014, 21:09

Groningen heeft nieuwe Architectenwinkel - Gratis inloopspreekuur

Zaterdag op de dag van de architectuur opende de Architectenwinkel in Groningen haar deuren. De Groningse wethouder van onder ander Stadsontwikkeling en wonen, Roeland van der Schaaf opende officieel de nieuwe Architectenwinkel. Vanaf deze week is mogelijk wekelijks het gratis architecten inloopspreekuur te bezoeken bij de woonwinkel van O42, aan de Oosterstraat 42 in Groningen.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Landelijk zijn er momenteel eenentwintig Architectenwinkels en in de nabije toekomst komen er nog meer winkels bij. De Architectenwinkel is opgericht vanwege de groeiende particuliere markt door architecten van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA).

 

 

Vanaf juni wordt aan dit rijtje een Groningse centrumlocatie toegevoegd. In de woonwinkel van 042, is het inloopspreekuur iedere zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur voor vragen over verbouwen en zelfbouwen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor gratis advies via www.architectenwinkel.com
 

 

Verbouwen of bouwen is een vraag waar steeds meer mensen in deze onzekere woningmarkt mee te maken krijgen.  Zelf het bouwproces organiseren is een gecompliceerde procedure, waarin veel keuzes moeten worden gemaakt. De bouw zorgt dan ook voor veel chaos en stress. Een architect kan een deel van de onzekerheid wegnemen. Door ervaring en een goede voorbereiding worden bouwfouten voorkomen en is er vooraf meer duidelijkheid over de kosten. De BNA kring Amsterdam is gestart met de architectenwinkel als een platform waar architecten voor het voetlicht brengen welke service zij kunnen bieden.