innovatie

22 mrt 2018, 09:09

Gebruikers SLIMenergieinzicht geven 225 euro minder uit aan energie

Gebruikers SLIMenergieinzicht geven 225 euro minder uit aan energie

Gebruikers van SLIMenergieinzicht geven gemiddeld per jaar 225 euro minder uit aan energie dan andere huishoudens. SLIMenergieinzicht is een tool waarmee de inwoners van Groningen van hun slimme meter kunnen profiteren. De Stadjers krijgen inzicht in hun energieverbruik en zien zo waar kansen liggen om te besparen.​

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Honderden euro's

Al meer dan 2.500 mensen maken gebruik van SLIMenergieinzicht. Zij kunnen hiermee hun energieverbruik per maand, week, dag en zelfs per uur volgen. En kunnen dit ook vergelijken met het verbruik van huishoudens in dezelfde woon- en gezinssituatie. Veel mensen weten hierdoor tientallen en in sommige gevallen meer dan honderden euro’s per jaar te besparen.

CO2-reductie

De gebruikers van SLIMenergieinzicht verbruiken 1600kWh minder stroom en 106m3 minder gas per jaar dan gemiddelde huishoudens. Dit is niet alleen goed voor hun portemonnee, maar ook voor het milieu. De CO2-reductie is te vergelijken met het planten van 170 bomen die 50 jaar groeien, dat is ongeveer een bos van een half voetbalveld.

Aanmelden

Heeft u ook een slimme meter? Dan kunt u gebruik maken van SLIMenergieinzicht door u aan te melden op groningenwoontslim.nl/slimme-meter​.