Innovatie

GDBC-studenten helpen online ondernemer met bruikbaar HR-advies

Een groep studenten van het Groningen Digital Business Centre heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar het verloop onder het personeel bij online bedrijf Frank. Ze deden dat omdat het verloop onder het personeel van de online ondernemer relatief hoog is. Uiteindelijk kreeg Frank een bruikbaar HR-advies voorgeschoteld.


Leestijd: 1 minuut

GDBC-studenten helpen online ondernemer met bruikbaar HR-advies
GDBC-studenten helpen online ondernemer met bruikbaar HR-advies

De GDBC-studenten werkten het afgelopen studieblok samen met een student consultancy, HR manager en opdrachtgever Emmie Carabain en docent Gert Haanstra. 

Volgens Emmie Carabain zijn de verloopcijfers bij de webshop relatief hoog. “Hoog verloop resulteert onder andere in hogere kosten voor recruitment en het inwerken van nieuwe werknemers. Hoe kunnen we dit verbeteren waardoor er een duurzamere arbeidsrelatie ontstaat? Dat was de opdracht aan deze groep studenten”, aldus Carabain. Daar zijn de studenten vanuit het GDBC, onderdeel van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen, mee aan de slag gegaan. 

Annerie Veldsema, student Change Management van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde was één van de studenten die bij Frank aan de slag is gegaan: "We hebben data verzameld uit meerdere bronnen die allen van belang waren om een kwalitatief waardevol onderzoek neer te zetten. Met al deze gegevens en een uitgebreid literatuuronderzoek zijn we tot een advies gekomen. Bestaande uit een viertal scenario’s waaruit het management van Frank kan kiezen.”

Na afloop van het project waren er louter tevreden gezichten. Carabain was namens Frank content met het gepresenteerde advies en kijkt terug op een plezierige samenwerking: "De ervaring met de projectgroep was zeer aangenaam. Ze hebben samengewerkt als een professioneel team en dat heeft geleid tot een waardevol onderzoek." 

Ook studente Veldsema blikt tevreden terug: "Dit was een geweldige kans om alles te leren. Tijdens het project leerde ik hoe te communiceren en samenwerken op een professioneel niveau en hoe ik echte problemen bij een bedrijf kan oplossen." 

En docent Haanstra tenslotte is ook tevreden met de consultancy opdracht bij Frank: "Een goed verlopen project dat interessante inzichten heeft opgeleverd!"