innovatie

23 jun 2015, 14:02

FC Groningen verkoopt ‘Preventief veiligheidsdiensten’

FC Groningen gaat dochteronderneming Preventief veiligheidsdiensten verkopen. Het bedrijf wordt overgenomen door scheidend facilitair manager Jaap Kruizenga. De transactie is op enkele details na afgerond.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

FC Groningen is tot de conclusie gekomen dat de beveiligingssector te ver af ligt van de corebusiness van de club, namelijk het bedrijven van betaald voetbal.

 

Voor de bezoekers en supporters verandert er door de overname niets. Preventief blijft Euroborg beveiligen, onder andere tijdens thuiswedstrijden.

 

 

Kruizenga had een belangrijke rol bij de totstandkoming van Euroborg. Hij was de bedenker van het veiligheidsconcept in de laatste jaren van het Stadion Oosterpark en daarna van Euroborg. Kruizenga stond zelf aan de wieg van de oprichting van Preventief veiligheidsdiensten. Hij is officieel de directeur van deze dochteronderneming, waarvan FC Groningen B.V. voor de volle honderd procent eigenaar is. Kruizenga gaat deze aandelen nu dus overnemen.

 

Preventief veiligheidsdiensten is een goedlopend bedrijf, dat tevens onder meer de beveiliging bij de thuiswedstrijden van basketbalclub Donar verzorgt. Daarnaast is en was Preventief actief op evenementen als het Bevrijdingsfestival, het Glazen Huis en bij objecten als het Hof van Saksen, winkelcentrum Paddepoel en diverse Albert Heijn-vestigingen in de stad Groningen.