innovatie

19 mrt 2015, 17:05

FC Groningen krijgt uniek Supporterscollectief - om band met club te verdiepen

FC Groningen krijgt uniek Supporterscollectief - om band met club te verdiepen

In nauwe samenwerking met FC Groningen is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de oprichting van de Stichting Supporterscollectief. De stichting, die uniek is binnen het Nederlandse voetbal, wordt aanstaande dinsdag officieel gelanceerd in de Euroborg.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De voorbereidingen voor dit bijzondere project lopen al zo'n twee jaar en in nauwe samenwerking met FC Groningen zijn de eerste resultaten hiervan al bereikt. Doel is om de banden tussen club en aanhang te verdiepen.

Wat het Supporterscollectief exact inhoudt, dat wil FC Groningen dinsdag officieel bekend maken. Maar Hans Nijland schreef er eerder al eens uitvoerig over op de website van FC Groningen,  op 3 februari:

“In de laatste vergadering is na het aanhoren van de diverse argumenten in goed onderling overleg besloten niet in de huidige vorm verder te gaan met de Klankbordgroep. Met name bij de leden van de groep zelf groeide het gevoel dat het orgaan niet meer naar volle tevredenheid functioneel was.”

Supporterscollectief

“Directie en management van FC Groningen hebben dit besluit gerespecteerd. Dit betekent echter niet dat dit ten koste gaat van het contact tussen supporters en club. Het ligt namelijk in de bedoeling dat deze banden juist worden verdiept. Een middel om dat te bereiken, is het onderbrengen van een orgaan – gelijkend op de Klankbordgroep – in het in oprichting zijnde ‘Supporterscollectief’. Over niet al te lange tijd zal dit collectief naar buiten treden, waarna een nadere toelichting zal volgen.”

“De Klankbordgroep sluisde sinds de oprichting ervan – eind 2009 – gevraagd en ongevraagd signalen door, die leven onder het publiek, richting de club en trad ten minste vier keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen. Via de vertegenwoordigers van de diverse tribunes konden onderwerpen worden aangedragen voor de bijeenkomsten van de Klankbordgroep.”