innovatie

15 mei 2019, 08:08

Extra locatie techniekstudenten Alfa-college

Extra locatie techniekstudenten Alfa-college

De techniekstudenten van het Alfa College krijgen er een extra locatie bij. De extra technieklocatie heeft een plekje in het bedrijfsverzamelgebouw The Rock, en wordt volgende week donderdag officieel geopend. De extra locatie is nodig vanwege de enorme stijging van het aantal BBL-studenten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het aantal BBL-studenten van dit ROC is de afgelopen jaren enorm toegenomen en dan met name bij de technische opleidingen, zo meldt het Alfa College. BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg en betekent dat studenten werken én leren. In 2016 telde het Alfa-college 1000 BBL-studenten en momenteel zijn dat er 1394. Door deze toename is er behoefte aan extra les- en praktijkruimte. Met het praktijk- en examencentrum Bouw & Infra speelt het Alfa-college in op de toenemende vraag vanuit de arbeidsmarkt naar technische vakmensen.


“We zijn zes weken geleden gestart en deze extra locatie bevalt ons goed. In dit pand hebben we volop de ruimte om praktijk- en examenlessen te geven. We hebben voor onze bouwopleidingen maar liefst duizend vierkante meter tot onze beschikking en die kunnen we heel goed gebruiken! Onze studenten maken voor de proeve van bekwaamheid bijvoorbeeld complexe wand- en dakconstructies en daar heb je veel ruimte voor nodig”, vertelt Rolf Feikens, docent Bouwtechniek BBL bij het Alfa-college.

Programma
Om 16.15 uur wordt de officiële openingshandeling verricht door Marion Arends, regiodirecteur Techniek bij het Alfa-college.