innovatie

27 mrt 2008, 21:09

Examentraining VWO Rijksuniversiteit Groningen start over twee weken

Het Universitair Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt voor het derde achtereenvolgende jaar leerlingen uit 6 VWO met wiskunde A1(2), wiskunde B1(2), natuurkunde 1(2), scheikunde 1(2) of economie 1(2) een examentraining aan. In drie dagen worden leerlingen klaargestoomd voor het betreffende VWO examen. Met nog ongeveer twee weken te gaan voor de eerste trainingsperiode zit bijna negentig procent van alle plaatsen vol.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De examentraining voor VWO leerlingen is dit jaar populairder dan ooit. Met ruim twee weken te gaan voor de eerste trainingsdag op 12 april, zit bijna negentig procent van de beschikbare capaciteit vol. Ruim 425 leerlingen hebben zich op dit moment aangemeld voor deelname aan de examentraining VWO; meer dan een verdubbeling van het aantal deelnemers in 2007. Vooral in de eerste trainingsperiode (12, 13 en 19 april) is er nog een aantal plekken beschikbaar. De andere periodes ter voorbereiding op het reguliere examen zitten nagenoeg vol.

Naast de reguliere examentraining in april en mei bieden we ook een tweedaagse herkansingstraining aan op 14 en 15 juni. Hiervoor kunnen leerlingen zich pas inschrijven nadat de resultaten van het examen bekend zijn.

De examentraining is bedoeld voor leerlingen die nog wat extra oefening nodig hebben om een voldoende te halen, of met wat meer zekerheid aan hun examen willen beginnen. Daarnaast zijn er leerlingen die gebaat zijn bij een zo hoog mogelijk cijfer voor het vak om hun kans op inloting te vergroten bij die studies waarvoor een numerus fixus bestaat.

De training kenmerkt zich door een sterke individuele begeleiding. In elke groep (van gemiddeld vijftien leerlingen) is er per vijf leerlingen één docent aanwezig.

De kosten per leerling voor de examentraining bedragen 250 euro per vak (195 euro voor de tweedaagse herexamentraining) en zijn inclusief een duidelijke door de RUG ontwikkelde syllabus en koffie, thee en frisdrank. Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen uiterlijk om 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in zalen van de Rijksuniversiteit Groningen en het Praedinius Gymnasium in het centrum van Groningen.