innovatie

19 dec 2014, 09:09

Chordify haalt Music Hack Day naar Groningen: slimste muziekprogrammeurs ter wereld bijeen

 Chordify haalt Music Hack Day naar Groningen: slimste muziekprogrammeurs ter wereld bijeen

Het Groningse Chordify haalt samen met Eurosonic Noorderslag de Music Hack Day naar Groningen. De Music Hack Day is een van de meest bekende  ‘hackathons’ ter wereld. Programmeurs, ontwerpers en muzikanten van overal ter wereld komen samen om – binnen 24 uur – hun ideeën en projecten over muziek, software, hardware, kunst en het internet te verwezenlijken. Alles kan, alles mag, als het maar muziekgerelateerd is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De medewerkers van online muziekdienst Chordify komen net terug van een succesvolle start-up pitch op The Next Web Conference in New York, om nu alweer het volgende avontuur in te duiken: Chordify en het Europese showcasefestival Eurosonic Noorderslag halen de internationale Music Hack Day naar Groningen op 15 en 16 januari 2015.

 

Music Hack Day Groningen 2015

 

Sinds 2009 wordt er gemiddeld eens per maand een Music Hack Day ergens ter wereld georganiseerd. Deze allereerste Music Hack Day in Groningen wordt georganiseerd door Chordify in samenwerking met festival Eurosonic Noorderslag. Een brede afvaardiging van muziek- en technologieliefhebbers op een hoog internationaal niveau (ontwikkelaars, technici, programmeurs, ontwerpers en artiesten) worden uitgenodigd 24 uur lang aan een project te hacken.

 

Chordify zoekt hackers…

 

Chordify zoekt individuele muzikanten, ontwikkelaars, ontwerpers of bestaande hackathon teams om mee te doen aan Music Hack Day Groningen. Om samen nieuwe wegen in te slaan voor de creatie, productie, distributie van muziek en de discussie over de muziekwereld. De samenwerkende hackers vinden nieuwe manieren om naar muziek te luisteren in het digitale tijdperk. Creatieve, cutting edge ideeën zijn het uitgangspunt!

Een internationale jury nomineert de vijf beste concepten en hacks voor een aantal mooie prijzen. Ook beklimmen de genomineerde hackers op vrijdag 16 januari het podium van de Eurosonic Noorderslag conferentie om hun hacks te presenteren.

 

…en partners

Bedrijven kunnen ook onderdeel worden van Music Hack Day Groningen, door hun technologieën te presenteren, of door het evenement en/of de prijzen te sponsoren. Bedrijven krijgen de mogelijkheid om hun technologieën inzichtelijk te maken voor professionals uit de internationale makers- en DIY-gemeenschap. Ze krijgen directe feedback van gespecialiseerde gebruikers en ontdekken zo nieuwe mogelijkheden voor hun diensten. Door deel te nemen aan Music Hack Day tijdens Eurosonic Noorderslag krijgen bedrijven internationale zichtbaarheid en mogelijk media-aandacht.

 

Chordify Café met muzieksessies en de beste koffie

 Het kantoor van Chordify (het drie&zestig-pand, Boterdiep 63) wordt een ‘24 hour pressure cooker’ voor vernieuwende inzichten en prachtige muziek.

Meer informatie over (deelnemen aan) Music Hack Day Groningen
 

www.chordify.net/mhdgroningen