innovatie

19 aug 2014, 15:03

Essent houdt het toch voor gezien in Groningen

Essent vertrekt definitief uit Groningen. Het bedrijf voegt het Groningse kantoor samen met dat van Zwolle, waarbij de Groningse medewerkers naar Zwolle zullen moeten reizen of verhuizen.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Essent wil de kantoorlocaties Groningen en Zwolle per 1 januari 2015 samenvoegen op het kantoor in Zwolle. De kantoorlocaties Roermond en Den Bosch zullen vanaf 1 april 2015 één geheel gaan vormen op het hoofdkantoor in Den Bosch. Het is een voorgenomen besluit, waarover het energiebedrijf overlegt met de ondernemingsraad.

 

Kantoorlocaties efficiënter

 

De reden voor de samenvoeging is dat de kantoren nu onvoldoende benut worden. Medewerkers maken minder gebruik van de plekken, omdat zij hun werkzaamheden flexibel, bijvoorbeeld vanuit huis, kunnen uitvoeren. Door kantoren samen te voegen, kan Essent haar locaties efficiënter benutten en kosten besparen.

Arbeidsplaatsen

Op het kantoor in Groningen werken 160 medewerkers. Het kantoor in Roermond telt 180 medewerkers. Met de samenvoeging van kantoorlocaties zullen er vooralsnog vrijwel geen arbeidsplaatsen verloren gaan, met uitzondering van locatiegebonden werkzaamheden (1 FTE).