innovatie

08 jun 2015, 15:03

Esli Tapilatu winnaar van City of Talentexpositie 2015

Esli Tapilatu winnaar van City of Talentexpositie 2015

Gronings creatief talent Esli Tapilatu is de winnaar van de talentcontest op www.cityoftalent.nl/expo. Als tweede is ontwerpersduo Mariel Peters en Julia Odenkirchen geëindigd. De talenten werden afgelopen zaterdag tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap door wethouder Paul de Rook beloond met een gouden en zilveren ‘Like’. Ook is de showcase van Esli Tapilatu sinds zondag 7 juni nog een week lang te bewonderen in het Groninger Museum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De afgelopen weken schreven 55 Groningse talenten uit de kunst, sport en wetenschap zich in voor de online expositie op www.cityoftalent.nl/expo. Het publiek kon op hun verhaal stemmen via Facebook. Winnaar Esli Tapilatu wist maar liefst 1665 ‘likes’ te verkrijgen. Een goede tweede plaats is behaald door Mariel Peters en Julia Odenkirchen. Zij behaalden met 741 ‘likes’ de tweede plaats. 

 

Esli Tapilatu won de talentexpo met zijn project Capital of Happiness; een ‘gelukskrant’ vol goed nieuws. ‘Doel is om mensen en culturen met elkaar te verbinden en elkaar bewust te maken van de schoonheid en goedheid die je niet altijd leest in de krant. Het feit dat ik zoveel likes heb gekregen, betekent voor mij dat er veel behoefte is aan goed nieuws, aan een nieuw geluid.’ vertelt hij.

 

Het ontwerpersduo Mariel Peters en Julia Odenkirchen werd tweede met het project ‘Ben jij je wc?’ Ze fotografeerden 50 toiletten en hun bezitters in de stad Groningen. ‘Toiletten zijn vaak heel persoonlijk ingericht,’ vertellen de studentes van Academie Minerva. ‘Ze vertellen vaak een persoonlijk verhaal. Hopelijk komt dit jaar het boek uit, met daarin de foto’s en de interviews.’