innovatie

16 nov 2016, 10:10

Enorme belangstelling voor congres in Provinciehuis over Agile: 'behendig werken'

Zon 200 noordelijke IT'ers kwamen vorige week naar het Groningse Provinciehuis voor het Agile Congres van Samenwerking Noord. Ze werden een dag lang bijgepraat over alle aspecten die met Agile te maken hebben. Agile heeft alles te maken met 'lenig' en 'behendig' werken. Het wordt vooral gebruikt in de IT om bijvoorbeeld nieuwe software beter en sneller op te leveren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het congres werd afgetrapt door Agile-goeroe Arie van Bennekum. “De absolute inefficiënte manier van werken was voor mij de drijfveer om me in agile te verdiepen”, zo betoogde van Bennekum voor de 160 toehoorders. ”Agile is heel simpel. Het gaat over informatie halen bij de bron. Dus alle disciplines in één team bij elkaar en dagelijks met elkaar overleggen hoe we zaken aanpakken. Dat vergt discipline. De transformatie naar een agile organisatie is pas klaar als het bedrijf continu leren als metabolisme heeft.” Van Bennekum gebruikte voorbeelden als Nokia en Blackberry om aan te tonen hoe snel veranderingen kunnen gaan. “En als je niet snel reageert ga je er als bedrijf op stuk. De product lifecycle is zoveel korter geworden. Als bedrijf moet je daar iets mee. Anders doet je concurrent het wel.”

Er waren ook andere keynotes en tientallen informatie- en kennissessies. Gastvrouw van het congres was gedeputeerde Nienke Homan. Voor een uitgebreid verslag van het Agile Congres: klik hier!

Het congres was een succes. Van tevoren bleek al dat de animo zo groot was, dat er op 9 december een tweede versie van het congres komt.