innovatie

08 mei 2013, 09:09

Eerste Grunneger ‘Glossy voor moeders’

Op 12 mei, moederdag, wordt een uniek online magazine gepresenteerd: een echte Grunneger Glossy. De website is er speciaal voor moeders uit de stad en provincie Groningen. Het verzamelt informatie rondom activiteiten voor kinderen, de beste (en slechtste) hotspots, shoptips, binnenkijkjes bij andere Groningse moeders, columns en lifestyle artikelen. MoedersinGroningen.nl is een initiatief van Minke Haveman (30).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Geboren Groningse, groot fan van de stad en bovendien moeder. Minke: “Het idee ontstond op zo’n zondagmiddag die iedere ouder wel eens meemaakt: slecht weer, hangerig kind, zelf ook moe en even helemaal geen inspiratie ter vermaak. Die inspiratie kun je heel goed bij andere ouders vinden, want iedereen kent dit gevoel. En er is zoveel te doen in de stad en provincie. Maar ook gewoon thuis. Het werd alleen nog nergens bij elkaar gebracht en dat moest anders, vond ik.”

Met een passie voor schrijven, kennis van internet en een dosis moederervaring ging ze aan de slag. Met als resultaat het online magazine moedersingroningen.nl dat op moederdag wordt gelanceerd.

Zeker ook voor vaders

Moedersingroningen.nl is zeker een magazine waar vaders ook wat aan hebben. “De naam is wat verraderlijk, dat klopt. Maar vaders zijn juist heel erg welkom om bij te dragen en deel te nemen. Dat gebeurt gelukkig ook. Vooral de agenda met activiteiten valt goed bij de vaders” vertelt Minke.   

Verhalen delen

Naast het in kaart brengen van Groningen voor kinderen, moet Moedersingroningen.nl ook een plek worden waar moeders kunnen lezen en leren over andere moeders in de buurt. “We wonen allemaal zo dicht bij elkaar. En richten ons leven allemaal heel anders in. Maar moederschap an sich kent veel raakvlakken. Daar mag best meer in gedeeld worden” aldus Haveman. De activiteiten worden daarom niet alleen maar verzameld, maar aangevuld met verhalen van moeders en vaders die daar ook echt zijn geweest. En worden er interviews en columns met en van Groningse moeders gepresenteerd.

Presentatie


Bij de bouw en invulling van de website werden moeders én vaders nauw betrokken. Ook de huidige partners ontvingen het idee met veel enthousiasme. Onder andere het Groninger Museum, De Muziekschool, Forum Images, De Openbare Bibliotheek, Eiland Groningen, Kirra en Internoord Reizen werken al met MoedersinGroningen.nl samen.

De website wordt 12 mei, moederdag, om 16.00u feestelijk gepresenteerd op Het Eiland van Groningen, Zuiderpark 20. Met muziek van vinyl, lekkere hapjes en sapjes en speciale moederdagactiviteiten.