innovatie

23 mei 2013, 21:09

Eerste Groninger Animatie-Jam groot succes

In de Groninger animatie-studio Happy Ship heeft op 14 en 15 Mei jongstleden een uniek project plaatsgehad: het produceren van een animatie in twee dagen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In samenwerking met een aantal gastartiesten uit het hele land is het ze gelukt om in twee dagen, van eerste concept tot en met de vertoning in de bioscoopzaal, de leader voor het bioscoop-programma Ultrakort 2013 te produceren.


Ook al betrof het een leader van maar tien seconden, in de animatie-wereld is zelfs tien seconden een hele bult werk, daar kunnen weken in gaan zitten. Dat het in twee dagen is gelukt mag een klein wondertje heten, al sloot het concept om het op deze manier te doen natuurlijk wel naadloos aan bij de titel “Ultrakort”. Het waren dan ook twee hectische dagen.


Er zijn slachtoffers gevallen, vele liters koffie en fris verzwolgen en natuurlijk weinig slaap, maar er is ook ontzettend veel plezier beleefd en er heerste die dagen in de Happy Ship studio aan het Akerkhof een energie en creativiteit die de spuigaten wel uit kon lopen (Zie www.facebook.com/happyship.nl).


Het uiteindelijke resultaat hier van is dan ook iets geworden om trots op te zijn. Met 8 mensen 2 dagen bouwen aan raceauto’s, tribune, circuit, publiek en noem maar op wat er verder bij komt kijken bij het maken van zo’n animatie en zie daar:
de 10 seconden leader voor Ultrakort die van het scherm lijkt te spatten - audio incluis.


Ultrakort


Ultrakort is een jaarlijks project waarin vier Nederlandse animatiestudio’s worden gekozen een korte animatiefilm te maken die , ieder gekoppeld aan een verwachte blockbuster, deze zomer in nationale Pathé theaters zal worden vertoond