innovatie

27 mei 2014, 07:07

Eemshaven zoekt geschikte locatie voor helihaven

De Eemshaven zoekt een geschikte lokatie voor een helihaven.Deze zal vooral worden gebruikt door helikopters die naar de windparken op zee vliegen. Dat heeft een woordvoerder van Groningen Seaports bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Waar de helihaven exact komt is nog niet bekend.

 

 

Er is nog geen plek vastgesteld voor deze helihaven. Dat traject gaat nu starten. Er is nog sprake van een zoekgebied in een straal van tien km rondom de Eemshaven.  Er wordt o.a. gekeken naar een locatie die zo dicht mogelijk bij de Eemshaven ligt en zo ver mogelijk van woningen. Maar ook op een dusdanige afstand van de kust dat de heli’s voldoende hoogte kunnen maken voordat ze over het wad vliegen en voldoende afstand hebben van obstakels als hoogspanningskabels en windturbines.Informatiebijeenkomst

 

 

Volgende week dinsdag 3 juni kunnen geïnteresseerden van 19.30 tot 21.30 uur binnenlopen in het gebouw Nijlicht in de Eemshaven (direct rechts bij binnenkomst in de Eemshaven) om informatie te verkrijgen over de voorgenomen plannen rondom een helikopter start- en landingsplaats (helihaven) nabij de Eemshaven. Het gaat hier om een inloopmarkt;  men kan ‘vrij’ binnenlopen.

 

 

Uitgangspunten


Er wordt alleen op daglicht gevlogen en er vinden maximaal 15 vluchten per dag plaats. Dit betekent dat er 15 keer een helikopter mag landen en ook weer mag vertrekken. Daarom wordt In de MER  wordt gesproken over 30  vliegbewegingen.