innovatie

10 dec 2014, 16:04

Disco voor 3FM Serious Request in Groninger Museum – alle jongeren welkom, mits verkleed

Volgende week vrijdag 19 december geven studenten van de Hanzehogeschool Groningen een silent disco met dresscode in het Groninger Museum. Alle Groningse jongeren kunnen er – verkleed! – naar toe.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De studenten organiseren het benefietfeest ’Silent Heroes’. De opbrengst van het feest en de veiling gaat naar de actie van 3FM Serious Request ‘Hands off our girls!’. Dit jaar zamelt 3FM geld in voor meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld.

 

Drie DJ’s van radiozender 3FM nemen van 18 tot en met 24 december hun intrek in het Glazen Huis, dat voor de editie van 2014 in Haarlem staat. Daarmee vragen zij aandacht voor deze stille ramp.

Dans voor al deze vrouwen stilletjes de nacht in, bied op de veiling en draag je steentje bij. Kom naar ‘Silent Heroes’ verkleed als jouw persoonlijke held, feest mee in de stille disco en wees tegelijkertijd zélf de held door een bijdrage te leveren aan 3FM Serious Request!

De GM-Insiders, de jongerenvereniging van het Groninger Museum, bieden jongeren en studenten de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met kunst en cultuur. Met een breed scala aan interessante, inspirerende, maar bovenal gezellige activiteiten tonen de GM-Insiders dat kunst niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Het museum dient hierbij als een ontmoetingsplek waar de kennismaking met (moderne) kunst en cultuur voorop staat, een plek waar een dialoog kan ontstaan met elkaar en met kunst. Jongeren met verschillende achtergronden en opleidingen zijn welkom om elkaar te ontmoeten in het Groninger Museum.

Silent Heroes, vrijdag 19 december
Groninger Museum, 21.00-1.00
Kaartverkoop via website Groninger Museum en aan de kassa: € 7,50 voorverkoop, € 10 op de avond zelf. Leden van de GM-Insiders krijgen € 2,50 korting op de toegangsprijs.