innovatie

11 apr 2002, 00:12

Digikring: Nieuw platform voor ICT-bedrijven met groeiambities in Groningen

De ICT-branche kenmerkt zich door snel opvolgende ontwikkelingen. In tijden waarin een negatieve tendens binnen ICT is waar te nemen is het nodig om de krachten te bundelen. Daarom heeft Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, ook in de regio Groningen een Digikring opgericht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het doel van de Digikring is het stimuleren van samenwerkingsverbanden tussen ICT-aanbieders in de regio. Om tot de doelstelling te komen wordt in samenwerking met de NOM en het Silicon Polder Fund een serie van 5 bijeenkomsten georganiseerd, waarin steeds een ander thema centraal staat. De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 10 april om 16.00 uur bij Syntens Groningen, met als thema Marktverkenning. Spreker is onder meer Hans Veldhuizen, internetondernemer van het jaar 2001 en oprichter van onder meer NedStat.
Digikringen is een initiatief van Syntens voor de ICT-branche in verschillende regio's. Primaire doelstelling is samenwerking te stimuleren en kennis- en ervaringsuitwisseling. Dit in groepen van maximaal 20 ondernemers met groeiambities. De formule is zo dat ICT bedrijven elkaar op een ontspannen manier kunnen ontmoeten en kennis kunnen nemen van diverse onderwerpen die te maken hebben met de bedrijfsvoering. Vele ICT bedrijven hebben elkaar ontmoet op de bijeenkomsten en werken inmiddels samen of besteden werk aan elkaar uit. Dat de formule werkt bewijzen de inmiddels succesvol draaiende Digikringen in diverse regio's in Nederland.
Volgens adviseur Karel Bolt kunnen ICT bedrijven in Groningen vanaf april ook profiteren van deze formule: "Ervaring van collega's elders uit het land leert dat er aantoonbaar meer omzet wordt behaald wanneer ICT-ondernemers gaan samenwerken en leren van elkaar. Vaak is bij voorbaat de angst dat bepaalde idee├źn worden overgenomen zonder dat daaraan verdiend wordt, maar in de praktijk blijkt dit niet zo te zijn. We streven er namelijk naar ondernemers met groeiambities in zowel de bedrijfsvoering als in hun netwerk te faciliteren".