innovatie

02 mei 2018, 10:10

De Marne krijgt nu dan toch echt snel internet

De Marne krijgt nu dan toch echt snel internet

De gemeente De Marne krijgt snel internet. Exploitant Rodin Broadband heeft genoeg aanmeldingen binnengekregen en dus kunnen ze beginnen met het aanleggen van het snelle internet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In De Marne kwamen iets meer dan 500 adressen in aanmerking voor een speciale regeling met snel internet. Om het snelle internet aan te kunnen sluiten, moest de helft zich voor 5 mei aanmelden. Dat aantal is inmiddels al gehaald.

De komende tijd gaat Rodin eenzelfde inventarisatie uitvoeren in de andere bevingsgemeenten. Zo krijgen binnenkort 448 adressen in Winsum informatie over het snelle internet. Nog voor de zomer kunnen ook de inwoners in Eemsmond zich aanmelden voor het snelle internet.

Overigens kunnen niet alle huishoudens in de bevingsgemeenten snel internet krijgen. De provincie heeft een speciale regeling opengesteld, waarmee Rodin zogeheten witte adressen kan aansluiten op glasvezel of een snelle straalverbinding. Dit zijn adressen die nu nog geen snel internet hebben, maar waarbij de andere grote providers ook geen plannen hebben om dit binnen enkele jaren aan te leggen.