innovatie

30 apr 2015, 09:09

Eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland geopend aan Astraat

Eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland geopend aan Astraat

De eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland opent vandaag, donderdag, officieel de deuren in Groningen: Opgeweckt Noord. Het publiek is er vanaf 4 mei welkom.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De opening donderdag wordt gevierd met alle investeerders van de winkel. Gezamenlijk hebben zij middels crowdfuncing binnen 9 dagen 200 procent van het benodigde bedrag bijeen gelegd. Ook op 1 en 2 mei is de winkel geopend voor de investeerders.

 


Vanaf 4 mei is de winkel, op de Astraat 16 in Groningen, geopend voor het grote publiek. Mensen kunnen vanaf dat moment echt verpakkingsvrij, regionaal en biologisch winkelen in één winkel. Daarnaast kan je bij Opgeweckt Noord ook ontbijten, lunchen en (net)werken.
 

 

Eigenaren Dorothea Piek en Tonny Straatman hopen met hun zaak het afvalprobleem aan te pakken, de lokale economie te stimuleren en lekkere, biologische producten aan te bieden. “Door er voor te zorgen dat al onze producten biologisch en verpakkingsvrij zijn houden we maximaal rekening met het welzijn van mens, dier en aarde”, aldus Dorothea Piek.