innovatie

08 sep 2015, 14:02

Daan Roosegaarde spreker tijdens Holland Web Week Groningen

Daan Roosegaarde spreker tijdens Holland Web Week Groningen

Van 16 - 19 september (volgende week dus) wordt in Groningen de Holland Web Week gehouden. De belangstelling voor dit Online- en ICT is groot. De organisatie is er in geslaagd om Daan Roosegaarde naar Groningen te halen voor een inleiding. Roosegaarde een jonge ICT ondernemer, met zeer opvallende ideeën en projecten. Voor zijn lezing in Groningen zijn nog enkele kaarten voor beschikbaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Holland WebWeek Groningen is een vierdaags Online- en ICT festival in Groningen met sprekers, workshops, The Battle of The Schools, Startup050, The Gamehal van het Noorden, honderd meiden die leren programmeren, drones en nog veel meer.

 

Roosegaarde (1979) is pionier, kunstenaar, ondernemer en ontwerper. Roosegaarde studeerde aan de Academie voor de Kunst en Industrie AKI Enschede en het Berlage Instituut in Rotterdam. Hij staat aan het hoofd van Studio Roosegaarde, een ontwerpstudio met vestigingen in Nederland en Shanghai. Roosegaarde is betrokken bij New Dutch Digital Design, een kunstenaarscollectief dat de grenzen tussen de mens en cyberspace aftast.

 

Roosegaarde geeft regelmatig lezingen over design, onder meer tijdens de Design Indaba Conference in Kaapstad, TEDxBinnenhof en TEDxEutropolis, World Economic Forum in Davos, en als gast tijdens het tv-programma De Wereld Draait Door. Hij was de laatste gast tijdens de interviewserie Zomergasten in de zomer van 2013.

 

Werken

 

Een van de bekendste werken van Roosegaarde is Dune, een interactief korenveldlandschap dat uit honderden led-lampen bestaat die reageren op aanraken en geluid. De installatie stond onder meer in Tate Modern London, Stedelijk Museum Amsterdam, Rotterdam, Tokio en Hongkong. Als onderdeel van zijn modeproject Intimacy ontwierp hij onder meer jurken die transparant worden als het hart van de draagster sneller gaat slaan.

 

Ook bekend zijn zijn projecten in samenwerking met aannemer Heijmans: Smart Highway, interactieve snelwegen en het Van Gogh Fietspad in Eindhoven.

 

Een werk uit 2014 is Rainbow Station, een regenboog die iedere avond na zonsondergang enkele minuten te zien is op het oostelijke glazen uiteinde van een van de stationskappen van station Amsterdam Centraal.

 

Programma:

 

Alles over het programma en alle lezingen op de website van de Holland Web Week Groningen.