innovatie

25 jun 2013, 08:08

Cursussen Senioren Academie in Groningen bekend

Ook dit najaar worden er door de Senioren Academie weer diverse cursussen aangeboden in Groningen. Er staan 36 cursussen op het programma. Donderdag 22 augustus vindt de openingslezing plaats in het Academiegebouw. Deze wordt gehouden door prof. Jan Brouwer.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Cursussen Senioren Academie
 

Dit najaar staan er in Groningen 36 cursussen op het programma. Er is een gevarieerd cursusaanbod: van filosofie tot Healthy Ageing, van kunstgeschiedenis tot muziek, van schrijfcursus tot archeologie. Het onderwijs van de Senioren Academie richt zich op mensen van 50 jaar en ouder. Er zijn geen formele toelatingseisen.

Opening studiejaar in Groningen


Prof. Jan Brouwer, hoogleraar Algemene Rechtswetenschap, opent het studiejaar van de Senioren Academie in Groningen op donderdag 22 augustus om 14.00 uur met een lezing over ‘Oproer en rellen. Verstoringen van de openbare orde.’ De lezing wordt gehouden in het Academiegebouw. Deze lezing is gratis toegankelijk, maar men wordt verzocht zich hiervoor wel in te schrijven. Na afloop van de lezing wordt de aanwezigen een drankje aangeboden. Dan is er ook de gelegenheid om nadere informatie te krijgen over de cursussen in Groningen.

Informatie over cursussen
Informatie over de cursussen en de openingslezing van de Senioren Academie is te vinden via www.hovoseniorenacademie.nl. Hier kan men zich ook inschrijven voor een cursus en/of de openingslezing.


De cursusgids met het volledige cursusaanbod in Groningen, Friesland en Drenthe kan ook worden aangevraagd bij de Senioren Academie via e-mail: hovo@rug.nl.