innovatie

18 sep 2014, 07:07

Cursus Zakelijk Duits voor Eemsdelta-ondernemers

Door de komst van RWE in de Eemshaven en de toenemende betekenis van de export naar Duitsland, wordt het Duits als voertaal steeds belangrijker in deze regio. Om ondernemers te helpen start er in de Eemsdelta binnenkort een cursus zakelijk Duits. Het gaat om een initiatief van Eemsdelta\EZ in samenwerking met ‘Beowulf training & communicatie’.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de cursus leren ondernemers en commerciële medewerkers hoe zij klanten in het Duits te woord kunnen staan. Ook gaat de training in op de Duitse zakelijke etiquette, het opstellen van een zakelijke brief en e-mail en het schrijven van offertes. Uiteraard komt daarbij ook de benodigde grammatica aan bod en wordt gewerkt aan het uitbreiden van de woordenschat. Voor het laatste deel van de cursus kunnen cursisten eigen voorbeelden uit de praktijk inbrengen.

 

De opleiding bestaat uit 12 bijeenkomsten op de maandagavond en gaat op 20 oktober 2014 van start. De afronding is dan eind februari 2015. Door een financiële bijdrage van onder meer Eemsdelta\EZ konden de deelnamekosten laag blijven. Een cursist betaalt € 250,00 (exclusief BTW).

 

De cursus wordt gegeven op het Noorderpoortcollege in de haven van Delfzijl. Voorafgaand aan de cursus krijgen alle deelnemers een intake om hun niveau te bepalen. www.eemsdelta.nl.