innovatie

07 sep 2016, 09:09

Coole nazomersfeer bij Hanzehogeschool Groningen

Coole nazomersfeer bij Hanzehogeschool Groningen

Tienduizenden studenten in Groningen zijn begonnen aan het nieuwe studiejaar. Maar het is nog volop nazomer, en daardoor ook een lekkere nazomerse sfeer, zoals te zien op deze foto van studenten van de Hanzehogeschool Groningen. De Hanzehogeschool heeft deze sfeervolle foto geplaatst op haar Facebookpagina. Voor een van haar studenten, Annemiek Rode, is het nieuwe studiejaar trouwens prettig begonnen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Annemiek Rode, studente Sociaal Juridische Dienstverlening, won tijdens de opening van het hogeschooljaar gisteren, de Hannie Schaftprijs 2016 gewonnen. De Hannie Schaftprijs is een prijs van de Hanzehogeschool Groningen die om het jaar wordt uitgereikt aan studenten die een scriptie hebben gemaakt, waaruit een hoog maatschappelijk engagement spreekt.

 

Annemiek Rode schreef haar scriptie met de titel ‘Prisons. A unique window of opportunity to change lives’. De studente Sociaal Juridische Dienstverlening van het Instituut voor Rechtenstudies onderzocht de werkwijze die  wordt gehanteerd bij de HMP Parc Prison in Wales. Bij deze  methodiek wordt beperkt dat gevangenissen kweekvijvers voor criminelen zijn; de gevangenen wordt veel meer betrokken bij het dagelijks leven van hun gezin. Zo wordt de cyclus doorbroken waarin gevangenen en hun gezinnen zich bevinden. Dit is van enorme waarde voor hen en voor onze samenleving.