innovatie

07 feb 2018, 20:08

Commercieele Club bezoekt top-biofarmaceutisch bedrijf InnoCore

Commercieele Club bezoekt top-biofarmaceutisch bedrijf InnoCore

Groningen heeft er een nieuw, toonaangevend bedrijf bij dat in haar vakgebied meedraait in de absolute wereldtop. Dat lijkt niets teveel gezegd over InnoCore, dat verpakkingsmateriaal voor geneesmiddelen maakt dat afbreekbaar is in het menselijk lichaam. InnoCore - gevestigd vlakbij het UMCG aan de J.L.Zielstraweg - won daarvoor in november j.l. Groninger Ondernemingsprijs 2017. Dinsdagmiddag werden leden van de Commercieele Club Groningen (CCG) ontvangen en rondgeleid door directeur Jan Hendriks.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Commercieele Club Groningen is een netwerkvereniging voor ondernemers en managers. Maandelijks brengen de leden een bezoek aan een bekend of minder bekend Gronings bedrijf. De bezoeken zijn bedoeld om leden in staat te stellen te netwerken, maar dienen ook ter informatie en inspiratie.

 

Zeker ook wat betreft die inspiratie zat het wel goed dinsdagmiddag, want InnoCore heeft zich in amper dertien jaar vanuit het niets ontwikkeld tot een wereld-onderneming waar Groningen trots op mag zijn. De tientallen leden van de Commercieele Club Groningen keken hun ogen uit in de laboratoria.

 

Kort gezegd komt het er neer dat InnoCore niet zelf medicijnen maakt, maar wel nieuwe methoden voor toediening van medicijnen heeft bedacht. In plaats van dat mensen een pilletje slikken kunnen patiënten een bio-afbreekbare doseringsvorm krijgen, bijvoorbeeld via een injectie of een implantaat, in de vorm van bolletjes, staafjes of een gel. Na de injectie lost het polymeer waarvan het is gemaakt langzaam op, waardoor het geneesmiddel gedoseerd wordt afgegeven en de werking ervan langer aanhoudt. Belangrijk voordeel hiervan is dat er minder bijwerkingen zijn, maar ook minder kosten voor zowel patiënt als zorgaanbieder.

 

Bij InnoCore Pharmaceuticals werken inmiddels ruim veertig zeer hoog opgeleide onderzoekers en medewerkers, onder wie velen uit het buitenland. Het klantenbestand bestaat uit internationale farmaceutische en biotech bedrijven waarvoor InnoCore in moderne en goed uitgeruste laboratoria R&D werkzaamheden uitvoert.

Directeur Jan Hendriks geeft uitleg
Directeur Jan Hendriks geeft uitleg