innovatie

25 mrt 2015, 08:08

Chordify pitcht voor Neelie Kroes: product van bloeiend startup-klimaat in Groningen

Chordify pitcht voor Neelie Kroes: product van bloeiend startup-klimaat in Groningen

Morgen, donderdag 26 maart is het een belangrijke dag voor jong ondernemend Groningen. Dan komt oud-commissaris Neelie Kroes naar Groningen. Ze kan dan met eigen ogen zien dat hier veel bijzondere start-ups tot ontwikkeling zijn gekomen. Een van de bedrijven die zich aan haar voorstellen – als voorbeeld van het opgebloeide ondernemersklimaat in de stad – is de online muziekdienst Chordify.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Morgen pitchen de oprichters van Chordify hun succesvolle online muziekdienst voor Neelie Kroes tijdens het Startup North festival in Groningen. Oud-Eurocommisaris Kroes heeft als ‘special envoy’ van StartupDelta haar carrière nu gewijd aan het versterken van het startup ecosysteem in Nederland. Ze is in Groningen om jonge ondernemers te ontmoeten en te spreken met personen en instellingen die bezig zijn de noordelijke startup-omgeving te ontwikkelen en te verbeteren. Chordify is gevraagd deel te nemen als lichtend voorbeeld van een bloeiend startup-klimaat in Groningen. Deze pitch komt een week nadat Chordify tevens werd uitgenodigd de dienst te demonstreren aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima tijdens een handelsmissie in Hamburg, Duitsland.


Over StartupDelta en broedplaats Groningen

 


Met het programma StartupDelta wil het kabinet de krachten bundelen om meer startende ondernemers uit andere landen aan te trekken en om meer Nederlandse ondernemingen te laten doorgroeien tot bedrijven met internationale allure. Neelie Kroes zal als 'Special Envoy' de komende 1,5 jaar Nederland op de kaart zetten als dé Europese vestigingsplaats voor startups. Het kabinet wil startende ondernemers meer ruimte geven om hun talenten te ontwikkelen, innovaties in gang te zetten en banen te creëren. Groningen is daarbij nadrukkelijk in beeld als belangrijke broedplaats voor jong ondernemerstalent, met name op het gebied van IT, Energie en Healthy Ageing.


Chordify – tune into chords


Chordify is een online muziekdienst  – voor en dóór muziek enthousiastelingen – waarmee de gebruiker muziek – uit een eigen bibliotheek, van Youtube, Deezer of Soundcloud – kan omzetten naar akkoorden. Chordify herkent automatisch de akkoorden uit het muziekstuk en plaatst ze op de juiste maat in een eenvoudige, intuïtieve player.