innovatie

13 feb 2014, 13:01

Business kansen in de energiesector

Op vrijdag 14 februari organiseert Energy VentureLab een gratis bijeenkomst voor ondernemers die meer willen weten over business kansen in de energieketen. De bijeenkomst gaat in op het vermarkten van producten en diensten op het gebied van energie. Sprekers zijn dr. Volko de Jong en prof. dr. Aard Groen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volko de Jong is managing partner GGNI en docent EDI. Hij is als GGNI-partner betrokken bij diverse internationale business ontwikkelingen voor Nederland in de energiesector, en is een internationaal veelgevraagd spreker. Zo was hij in december met de Nederlandse handelsdelegatie onder leiding van premier Rutte in Israël en de Palestijnse gebieden, en gaat hij volgende week op handelsmissie naar Tanzania en Zanzibar.

 

Aard Groen, professor Entrepreneurship & Valorisation RUG, professor Innovative Entrepreneurship UT, is dean van het University of Groningen Centre for Entrepreneurship. Hij vertelt over de succesformule van VentureLab, dat onlangs werd uitgeroepen als beste Science Based Incubator in de categorie ‘groei’. Deelnemers aan het VentureLab-programma realiseerden een gemiddelde groei van 10 fte in één jaar.

 

Op de bijeenkomst worden ook de mogelijkheden besproken om met Energy VentureLab (nieuwe) energie business te ontwikkelen. Het business development programma van Energy VentureLab is specifiek opgezet om het potentieel van ondernemerschap in de energiebranche optimaal te benutten.

 

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor geïnteresseerde (startende) ondernemers en bedrijven, van high tech tot dienstverlening en van regionaal tot internationaal. Voor meer informatie kunt u hier terecht.

 

Energy VentureLab is powered by Energy Valley, het University of Groningen Centre for Entrepreneurship en Energy Academy Europe. GGNI is partner van Energy VentureLab.