innovatie

25 jun 2002, 00:12

Burgemeester Pit van Loppersum opent website van zijn gemeente

Inwoners van Loppersum kunnen vanaf donderdag 13 juni voor veel gemeentelijke gegevens en andere informatie terecht op internet. Die dag opent burgemeester L. Pit namelijk de nieuwe website van de gemeente Loppersum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze is te vinden op het adres: www.loppersum.nl. In de eerste (huidige) fase is de website is alleen informatief. Er staat hoofdzakelijk algemene basisinformatie en bestuurlijke informatie op, zoals de openingstijden van het gemeentehuis, de samenstelling van het gemeentebestuur en alle agenda’s en notulen van de raad en de raadscommissie. Verder zijn nog een tiental gemeentelijke verordeningen waaronder een Algemene Plaatselijke Verordening via het medium toegankelijk. Daarnaast kunnen toeristen zich oriënteren op een verblijf in de gemeente. De informatie wordt de komende tijd uitgebreid en actueel gehouden.
In de tweede fase wordt er in de toekomst een interactieve component aan de website toegevoegd. Het gaat hierbij om een zgn. productencatalogus, een databank met een verzameling van producten en diensten die de gemeente Loppersum haar inwoners kan leveren. Op een eenvoudige en snelle manier kan een koppeling worden gelegd tussen de vraag van de klant en het aanbod van de gemeente.