innovatie

05 mrt 2015, 16:04

Bijzondere Duits-Nederlandse banenmarkt in Winschoten

Bijzondere Duits-Nederlandse banenmarkt in Winschoten

Iedereen die op zoek is naar een baan in Duitsland of Nederland kan dinsdag 10 maart terecht bij een bijzondere Duits-Nederlandse (uitzend)banenmarkt. Men is tussen 10.00 en 15.00 uur welkom in De Tramwerkplaats, Havenkade-Oost 3 in Winschoten. Op de banenmarkt zijn circa 30 uitzendbureaus aanwezig met actuele vacatures. Daarnaast zijn er  een aantal interessante informatieve stands.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Succesvolle samenwerking met Duitsland

 

Er zijn voor inwoners uit de grensregio veel kansen op werk in Duitsland. In Duitsland is er meer vraag naar personeel in verschillende vakgebieden en op verschillende niveaus. Er zijn de afgelopen periode meerdere projecten en trajecten ingezet om Nederlanders net over de grens aan een baan te helpen. En met succes! In totaal zijn er in 2014 en de eerste maanden van 2015 bijna 100 Oost-Groningers begonnen met een reguliere baan in Duitsland. Hiervan kwam ongeveer de helft uit Oldambt. De gemeente Oldambt speelt met deze Duits-Nederlandse banenmarkt in op die succesvolle benadering.

 

Werken en leren in de zorg in Duitsland

 


Voor jongeren tot 27 jaar is er dit keer een specifiek aanbod. In Duitsland is er veel vraag naar ouderenzorg. Daarom is er een speciaal traject opgezet waarmee jongeren een vakdiploma krijgen door tegelijktijdig te werken en studeren in Duitsland. Er zijn nog meerdere plaatsen in dit traject beschikbaar. Bij de stand op de banenmarkt is meer informatie te krijgen en om 14.00 uur start voor geïnteresseerden uit de hele grensregio de uitgebreide voorlichtingsbijeenkomst over dit traject.

 

Ondersteuning voor een succesvol cv en sollicitatiegesprek

 

Tijdens deze banenmarkt zijn er ook diverse ondersteunende en ook zeer interessante stands aanwezig. Niet alleen zijn er tips voor een succesvol cv zoals dat in Nederland bekend is, maar is er ook iemand die helpt bij het maken van een Duits cv:  de Lebenslauf. Ook is de EDR - aanwezig met een informatiestand. Werkzoekenden en geïnteresseerden kunnen daar terecht met vragen over wat werken in Duitsland in de praktijk betekent.

 

Verder is Kleur Je Dag aanwezig met presentatietips. Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek en hoe maak je een goede indruk? Tot slot is Look Around aanwezig met een fotograaf om bezoekers te voorzien van een gratis professionele portretfoto voor op het cv.

 

Workshops en symposium ‘Ondernemen in het Eems-Dollard gebied’

 

Na afloop van de banenmarkt is er voor ondernemers een aantal workshops en een symposium over ‘ondernemen in het Eems-Dollard gebied anno 2015’. Ben Woldring trapt het symposium af met zijn ervaringen op de Duitse markt. Tijdens de workshops en het symposium komt niet alleen het grensoverschrijdend werken aan bod. Ook thema’s als participatie en diversiteitsmanagement die anders worden aangevlogen in beide landen, maar waar we van elkaar kunnen leren, worden aan de ronde tafel besproken.