innovatie

02 okt 2002, 00:12

Ben Woldring (17) slaat weer toe: website 'Internetten.nl' loopt storm

In de hele wereld is sprake van een crisis in internet-land. Maar die crisis gaat aan het Groningse Usquert voorbij. Het loopt storm op een nieuwe website van de 17-jarige Ben Woldring.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Over ongeveer tweeënhalve dag kan na ongeveer tweeënhalf jaar de miljoenste bezoeker begroet worden op de internetprovider vergelijkingssite www.internetten.nl. Het is nu alweer bijna tweeënhalf jaar geleden dat de miljoenste bezoeker op de andere Bencom website Bellen.com kwam, die destijds vereerd werd met een WAP telefoon. Over ruim tweeënhalve maand wordt de 6 miljoenste bezoeker op Bellen.com verwacht. De laatste maanden steeg het bezoekersaantal op alle Bencom sites explosief. Het gemiddelde per dag van alle 4 sites samen over de laatste 90 dagen is 7.800 unieke bezoekers! Een positief teken ten tijde van alle sombere internetberichten. Zo vallen de inkomsten van hosting van websites van mondiale providers bijvoorbeeld erg terug en staan er in de internetsector honderden banen op de tocht.
De stijgende populariteit van Internetten.nl ligt met name aan het feit dat breedbandinternet fors gegroeid is. Recente rapportages van de Nationale Telecommonitor tonen aan dat het gebruik van ADSL bij huishoudens het afgelopen jaar gegroeid is met 54%. Bij bedrijven bedroeg de groei in dezelfde periode ruim 550%. Vooral sinds de introductie van de goedkopere kabel en ADSL (instap)pakketten wordt er enorm gestunt met de prijzen. Op Internetten.nl kunnen niet alleen de tarieven en de specificaties van alle kabel en ADSL varianten in een oogwenk vergeleken worden, men kan zich voor de meeste aanbieders ook gratis online aanmelden. Daarnaast hebben ruim 250.000 bezoekers inmiddels een snelheidstest uitgevoerd om te zien hoe hun internetprovider presteert.