innovatie

18 mrt 2019, 16:04

BaanBorrel in Drie Gezusters: 850 vacatures in horeca Groningen

BaanBorrel in Drie Gezusters: 850 vacatures in horeca Groningen

Het was maandagmiddag gezellig druk bij een BaanBorrel in De Drie Gezusters in Groningen. Het was een bijzonder initiatief van gezamenlijke Groningse horecaondernemers, die een antwoord moeten vinden op de steeds groter wordende krapte op de arbeidsmarkt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het aantal horecavacatures in Groningen blijft namelijk maar groeien en de arbeidsmarkt wordt steeds krapper. In onze regio gaat het alleen al om 850 openstaande vacatures in de horeca. Groninger horecaondernemers namen daarom een gezamenlijk initiatief: De BaanBorrel. Tijdens die borrel wilden de horecaondernemers op een laagdrempelige in contact komen met werkzoekenden.
 

Het werken in horeca draait volgens de organisatie van de middag om motivatie, competenties en persoonlijkheid. Dit komt niet naar voren op een duur cv of een ingewikkeld sollicitatiegesprek. Daarom was de kern van de Baanborrel een gezellige ontmoeting, waar werkzoekenden en werkgevers op informele manier met elkaar in contact konden komen.

 

Wildcards

 

Tijdens de borrel konden de deelnemers een Wildcard uitdelen aan de horecaonderneming. Met deze Wildcard laten zij zien dat zij graag een dagdeel meelopen op de werkvloer. Zo kunnen ze elkaar beter leren kennen. Die meeloopdag dient direct als vervanging van het sollicitatiegesprek. Mocht er na het meelopen een klik zijn, dan wordt er samen gekeken naar een passende baan. Ook de horecaondernemers krijgen een Wildcard. Deze kan de ondernemer inzetten om een werkzoekende uit te nodigen om een middag mee te draaien in zijn/haar team.


De BaanBorrel was een gezamenlijk initiatief van Werk in Zicht,  Horecagroningen.nl en de Drie Gezusters.