innovatie

19 feb 2003, 00:12

Atos Origin: cheque van 10.000 euro voor Gronings ICT Management centrum

De Groningse vestiging van Atos Origin heeft een cheque van 10.000 euro overhandigd aan de Stichting Management Development Noord Nederland. Dat gebeurde gisteravond tijdens een bijeenkomst in het Stadsparkpaviljoen. Daar werd voor de tweede keer het Atos Origin-debat gehouden. Het werd een levendige bijeenkomst, bijgewoond door vertegenwoordigers van de Groningse ICT sector, de NOM, gemeente- en provincie Groningen en Groningse bedrijven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vorig jaar werd het eerste Atos Origin debat gehouden. Dat gebeurde toen ter gelegenheid van de in gebruik name van het nieuwe kantoorpand van Atos Origin in Kranenburg. Die bijeenkomst vorig jaar werd zo’n succes dat het gisteravond nog eens dunnetjes werd overgedaan. Maar opnieuw was de belangstelling zo groot dat het niet onwaarschijnlijk lijkt dat deze lezing wel eens kan uitgroeien tot een jaarlijkse traditie.
Dat het debat snel zeer levendig werd was ook te danken aan de stellingen. Zo luidde de eerste stelling, verdedigd door regionaal econoom prof. dr. J. Oosterhaven, dat teneinde de economische groei in het noorden te stimuleren, de lonen hier moeten worden verlaagd.
Ook de tweede stelling was zo gekozen dat de tongen snel los zouden komen, en dat gebeurde dan ook. Die stelling luidde: ‘Het Noord Nederlandse minderwaardigheidscomplex draagt bij aan een structurele achterstand voor het Noorden’. Die stelling werd met vele verve verdedigd door Renzo Tuinsma van het Studium Generale in Groningen.
Volgens commercieel directeur Noord Nederland van Atos Origin, Bouwe Koopal, was het een zeer geslaagde bijeenkomst. Hij overhandigde een cheque van 10.000 euro aan de heer J. Koekoek van de stichting Management Development Noord Nederland. ‘Dat is een stichting die twee belangrijke doelstellingen heeft. Enerzijds wil het als een platform en trefpunt fungeren voor managers uit de Noordelijke ICTsector. Anderzijds wil het de banden tussen die noordelijke managers versterken om te voorkomen dat zij vroeg of laat het Noorden verlaten. De stichting wil dus een brain-drain uit het Noorden voorkomen. Deze doelstellingen onderschrijven wij van harte. Vandaar dus de cheque’, aldus Bouwe Koopal.