innovatie

21 aug 2001, 00:12

Abva Kabo wil duidelijkheid over overstap KPN-ers naar IT-bedrijf ATOS Origin

Bestuurder Wiegman van de vakbond Abva-Kabo wil duidelijkheid van de KPN-directie over de wijze waarop medewerkers van dat bedrijf overstappen naar het in Groningen gevestigde IT-bedrijf ATOS Origin. Het gata om medewerkers van de KPN-onderdelen ‘Werkplekdiensten’ en ‘Softwarehouse’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Wiegman zijn veel KPN-ers best tevreden over een overstap, omdat de financiële situatie bij KPN momenteel tamelijk zorgelijk is. Bovendien is ATOS Origin een bedrijf dat de ontwikkeling van de informatie-technologie als speerpunt heeft. Maar veel medewerkers maken zich wel zorgen over de voorwaarden waarop ze overgaan naar het nieuwe bedrijf. Daarom is het noodzakelijk dat de arbeidsvoorwaarden van beide bedrijven nauwkeurig naast elkaar gelegd worden. Wiegman praat daar vandaag verder over met de Ondernemingsraad van KPN.
Onlangs werd al officieel bekend dat het Datacenter van KPN in Groningen in handen komt van Atos Origin. Over twee andere KPN-onderdelen, Werkplekdiensten en Softwarehouse, wordt nu nog gesproken. KPN dat geld nodig heeft wil beide bedrijven wel verkopen, maar eerst moet er overeenstemming komen over de prijs. En wat Abva Kabo betreft dus ook over de arbeidsvoorwaarden.