innovatie

22 sep 2017, 10:10

Aantal Groningse zonnepanelen meer dan verdubbeld sinds april 2016

Het aantal zonnepanelen in de gemeente Groningen is ruim een jaar tijd meer dan verdubbeld. Met de opening van het zonnepark Woldjerspoor op de voormalige vuilstort aan het Winschoterdiep komt het totale aantal zonnepanelen op 114.227. Dat zijn er ruim 73.000 meer dan in april vorig jaar.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met de opening van het nieuwste zonnepark voldoet de gemeente nu al aan zijn ambitie van honderdduizend zonnepanelen in 2018.

“Groningen wil in 2035 energieneutraal zijn. Zonne-energie heeft daarin een belangrijke rol”, aldus wethouder duurzaamheid Mattias Gijsbertsen. “Met de realisatie van nu Woldjerspoor en volgend jaar Roodehaan zetten we belangrijke stappen in onze doelstellingen voor zonne-energie.”

Waar de groei de afgelopen jaren nog vooral te danken was aan particuliere huiseigenaren die zonnepanelen plaatsen, zijn het – naast de zonneparken - tegenwoordig vooral bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren.

Het aantal zonnepanelen in Groningen wordt jaarlijks geïnventariseerd door Grunneger Power. Dat gebeurt aan de hand van luchtfoto’s.