innovatie

16 jan 2015, 17:05

3D-geprinte elektrische gitaar geveild tijdens Eurosonic

3D-geprinte elektrische gitaar geveild tijdens Eurosonic

Een bespeelbare gitaar 3D-Printen met bioplastic op een ‘huis, tuin en keuken’ 3D-printer, dat is waar House of Design, Atelier Marleen Andela, Rikkers Gitaarbouw en Fablab Groningen zich tijdens Eurosonic aan wagen. Donderdag werd al begonnen met het printen van de onderdelen voor de gitaar, die zaterdag tijdens de laatste dag van het muziekfestival geveild zal worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit Crowd Design Concept is tijdens Eursonic gratis toegankelijk in het duurzame dorp Summerlabb op het Ebbingekwartierterrein in Groningen. Crowd Design houdt in dat het publiek mee ontwerpt en dat er geen eindresultaat vastligt. Ter plekke wordt op kleine 3D-printers een gitaar in losse onderdelen geprint. Op de laatste dag wordt de gitaar als een bouwpakket in elkaar gezet.

Op die zaterdag wordt de elektrische gitaar ook geveild. Alle donaties en de veilingopbrengst gaan naar De Rijdende Popschool: een initiatief dat zich inzet voor muziekles in dorpen waar weinig muziekvoorzieningen zijn. Alle namen van de donateurs worden in de gitaar vastgelegd. De gitaar wordt geveild op zaterdag 17 januari om 16.00 uur bij de Summerlabb tent.