innovatie

18 feb 2019, 09:09

200 kinderen dompelen zich onder in wetenschap en techniek tijdens SKSG Discovery Kids

200 kinderen dompelen zich onder in wetenschap en techniek tijdens SKSG Discovery Kids

Op donderdag 21 februari staat het Groninger Forum geheel in het teken van uitdagende activiteiten op het gebied van wetenschap en techniek. Tijdens SKSG Discovery Kids stappen kinderen in een compleet nieuwe wereld met de VR-experience, gaan ze zelf aan de slag in het proefjeslab en natuurlijk kunnen activiteiten met allerlei soorten robots niet ontbreken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

SKSG Discovery Kids komt voort uit een jarenlange samenwerking tussen het Groninger Forum en Stichting Kinderopvang Stad Groningen. Tijdens het evenement zijn voor twee leeftijdsgroepen tien verschillende onderdelen georganiseerd die te maken hebben met wetenschap of techniek: ’s ochtends voor kinderen van 4-7 jaar, en ‘s middags voor kinderen van 7 jaar en ouder. 

SKSG wil kinderen volop laten ervaren wat wetenschap en techniek inhoudt en hiermee tegemoet komen aan de nieuwsgierigheid van kinderen. Naast het feit dat wetenschap en techniek een steeds grotere rol spelen in onze samenleving, hebben de activiteiten binnen dit thema een enorme meerwaarde voor de ontwikkeling van het kind. De activiteiten doen namelijk een sterk beroep op de  21e- eeuwse vaardigheden van kinderen, en dragen daarmee bij aan de slogan van SKSG: "Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf!"