wonen-in-groningen

22 mei 2019, 11:11

Huis schilderen: zelf doen of laten doen door de verfspecialisten uit Groningen?

Huis schilderen: zelf doen of laten doen door de verfspecialisten uit Groningen?

Een schilder is iemand die op een professionele wijze schilderwerk kan verrichten. Toch snapt niet iedereen de reden om een verfspecialist in te schakelen. Verven, dat kan toch iedereen? Of toch niet? Natuurlijk is iedereen in staat om kwalitatieve verfproducten van Sigma op de kop te tikken. Daar hoef je geen specialist voor te zijn. Toch kan het verstandig zijn om voor sommige klussen een schilder in te schakelen. Maar waarom eigenlijk en wanneer maak je deze afweging? Wanneer geef je toe dat je beter een verfspecialist uit Groningen kunt inschakelen en wanneer grijp je de klus zelf met beide handen aan? Deze vragen willen wij in dit artikel beantwoorden.

Wat is het doel van schilderwerk?

Bij schilderwerk denken we meestal direct aan het verfraaien van de woning. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste doel. Vooral voor de buitenmuren geldt dat schilderwerk een beschermende laag moet bieden. Deze moet de muren beschermen tegen extreme weersomstandigheden, corrosie en andere aantastingen. Met kwalitatieve verf kan jij deze beschermlaag in elk geval al realiseren. Maar is het aanschaffen van Sigma buitenverf voldoende of is hier meer voor nodig?

 

Wij zijn van mening dat de buitenmuren op vakkundige wijze geschilderd moeten worden. Niet alleen omdat dit het werk bespoedigd, maar ook omdat zij precies weten hoe ze de muren moeten aanpakken. Als leek weet je vaak niet hoe je het beste resultaat kunt bereiken. Hierdoor is het goed mogelijk dat je binnen de kortste keren weer een nieuwe verflaag aan moet brengen. Zonde natuurlijk!

 

Risico’s bij zelf schilderen

Natuurlijk is zelf schilderen niet altijd af te raden. Een enkele muur binnenshuis schilderen kan vrijwel iedereen. Met kwalitatieve verf en een gezonde dosis geduld kom je al een heel eind. Maar met welke risico’s moet je dan wél rekening houden als je de klus zelf wilt aangrijpen? Wij zetten een aantal risico’s voor jou op een rijtje:

 

  • Soms zien we dat er halsbrekende toeren worden uitgehaald om bepaalde plekken te bereiken. Zeker als de buitenmuren met Sigma muurverf worden behandeld, zien we dat het vaak ontbreekt aan de juiste hulpmiddelen. Een ladder is bijvoorbeeld geen overbodige luxe. Zelf het dak opklimmen om moeilijk te bereiken plekken te schilderen, raden wij dan ook ten zeerste af. Hierdoor kunnen zeer gevaarlijke situaties ontstaan.
     
  • Het schilderwerk in en om het huis hoort bij het onderhoud. Daarom kiezen veel mensen er voor om dit onderhoud zelf op zich te nemen. Dit doen ze immers ook met de rest van het huis. Maar is dit wel zo slim? Vaak ontbreekt het aan kennis, waardoor materialen sneller roesten of beschadigen. Dit moet uiteraard voorkomen worden.

 

Wanneer kan je beter een specialist uit Groningen inschakelen?

Als je over voldoende financiële middelen beschikt, raden wij eigenlijk altijd aan om een vakspecialist in te schakelen. Deze weet precies welke verfsoorten geschikt zijn en hoe je het meest optimale resultaat kunt behalen. Daarnaast zal de klus veel sneller geklaard zijn en heb je verder geen omkijken meer naar het schilderwerk. Dat bespaart je niet alleen een hoop tijd, maar ook veel stress.