sporten-in-groningen

19 okt 2018, 10:10

Vernieuwd Indoor Sports Centre richt zich nu ook op Padel en Padbol

Vernieuwd Indoor Sports Centre richt zich nu ook op Padel en Padbol

Het Indoor Soccer Centre Groningen wordt per 1 november een Indoor Sports Centre. In het vernieuwde sportcentrum aan de Ulgersmaweg kan dan ook Padel en Padbol worden gespeeld. De oude naam dekt de lading dus niet meer. 

Het is inmiddels een Indoor Sports Centre geworden met de uitbreiding van Padel, een combinatie van verschillende racketsporten en Padbol, een spectaculaire variant op voetvolley. Tevens met de mogelijkheid om te tafeltennissen, personal fitness en te darten, kun je absoluut spreken van een bruisend Indoor Sports Centre. 

Padel en Padbol speel je bij Indoor Sports Centre te Groningen
Padel, de snelst groeiende nieuwe racket sport in Nederland, kun je nu spelen op het vernieuwde veld van het Indoor Sports Centre.Padbol is een variant op voetvolley, waarbij de bal over een net gespeeld moet worden. Ook deze sport wordt in een kooi gespeeld en daardoor ligt het tempo erg hoog.Het Indoor Soccer Centre heeft in de afgelopen weken een heuse metamorfose ondergaan door drie Padel en twee Padbol Courts te realiseren. De 2 Padbol Courts zijn de allereerste twee velden in Nederland en daarmee heeft het Indoor Sports Centre een heuse primeur. ​​​​​​​

Wat is Padel?
Padel staat voor spektakel! Zowel speler als toeschouwer genieten van deze actieve, dynamische en laagdrempelige sport. Het is een combinatie van verschillende racketsporten. Je speelt het met een team bestaande uit twee personen. Het speelveld van 10 bij 20 meter is een kruising tussen een tennis- en squashbaan. Het spel wordt gespeeld volgens de tennisregels, met als belangrijkste verschil dat je de bal ook via de glazen wanden mag spelen. Het is snel, er is veel actie en de bal blijft lang in het spel. Juist daardoor is het dus een sport die gemakkelijk te leren is door jong en oud.​​​​​​​

Wat is Padbol? 
Padbol bestaat uit een mix van sporten, met vleugjes Padel, tennis, squash, voetbal en volleybal. Net als bij Padel wordt het gespeeld op een rechthoekig veld van 6 bij 10 meter omgeven door glas aan beide zijden in een U-vorm, en maken de wanden onderdeel uit van het spel. Het spelverloop van dit 2-tegen-2 spel lijkt sterk op volleybal. Een spectaculaire en zeer attractieve sport, zowel om te spelen als om naar te kijken.

Spectaculaire opening 
Op zaterdag 3 november 14.00 uur worden de 3 Padel en de 2 Padbol Courts officieel geopend. Na verschillende toespraken van onder andere Gregoor van Dijk, ex-profvoetballer van onder meer FC Groningen, Roda JC en FC Utrecht en mede initiatiefnemer van dit nieuwe innovatieve sportconcept in Groningen, zal het vernieuwde Indoor Sports Centre geopend worden door een speciale gast. Daarna worden er demonstraties en clinics gegeven. De gasten kunnen zien en ervaren wat Padel en Padbol is. Hoe dynamisch en spectaculair beide sporten worden gespeeld. Een voice-over zal uitleg geven aan de aanwezige toeschouwers. Natuurlijk mogen de gasten tijdens de opening zelf ook de sport uitproberen. De gehele middag wordt muzikaal omlijst.De opening is voor iedereen vrij toegankelijk, u bent van harte welkom aan de Ulgersmaweg 12 te Groningen. 

Kennismaken met Padel, Padbol en het Indoor Soccer/Sports Centre?
Nieuwsgierig geworden en wil je Padel. Padbol of Speed Soccer zelf een keer ervaren? Boek meteen een baan via onze website; www.indoorsportscentre.nl. Naast de standaard arrangementen biedt het vernieuwde Indoor Sports Centre ook maatwerk arrangementen aan. Neem contact met ze op: 050-2800084 of info@indoorsportscentre.nl.