evenementen-in-beeld

16 nov 2018, 09:09

Spraakmakende gasten tijdens IDFA in Groningen 2018

Spraakmakende gasten tijdens IDFA in Groningen 2018

Voor de zesde keer presenteert het Groninger Forum de pocketeditie van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) in Groningen, van donderdag 22 t/m zondag 25 november. Groningen maakt zich op voor vier dagen lang meer dan 30 van de beste, prachtigste, gekste en mooiste documentaires uit alle windstreken in vele gevallen geflankeerd door inleidingen, Q&A’s en nagesprekken. Tijdens deze editie komt een aantal spraakmakende gasten op bezoek: onder andere politica Sylvana Simons, schrijver Pieter Waterdrinker, journalist Eelco Bosch van Rosenthal en burgerjournalist Benjamin Strick.

Hoogtepunten uit het programma

  • Sylvana Simons komt langs voor een nagesprek bij Sylvana, Demon or Diva, samen met regisseur Ingeborg Jansen.
  • De documentaire Bellingcat: Truth in a Post-Truth World volgt het netwerk van burgerjournalisten dat de waarheid over MH17 boven tafel kreeg. Na afloop van de film is er een nagesprek met burgerjournalist Benjamin Strick.
  • Bij de horror-docu American Dharma, waarin filmmaker Errol Morris in gesprek gaat met Trump-topman Steve Bannon, is een nagesprek met journalist Eelco Bosch van Rosenthal en assistant professor American Studies Tim Jelfs.
  • Regisseur Menna Laura Meijer is aanwezig voor een interview bij ‘Now Something Is Slowly Changing’, een zoektocht naar persoonlijke groei en zingeving in de vorm van een observatie van talloze therapieën en cursussen.
  • Een wel heel intieme docu over Ed Sheeran: zijn neef is documentairemaker, en volgde Ed zodoende vanaf het allereerste begin van zijn carrière.
  • Regisseur Marjoleine Boonstra komt langs bij een vertoning van The Miracle of the Little Prince, waarvoor ze de hele wereld afreisde om vertalers van het boek Le Petit Prince te bezoeken.

Kaarten voor de documentaires zijn te koop via de website van het Groninger Forum en aan de kassa van het filmtheater aan Hereplein 73.