evenementen-in-beeld

02 aug 2019, 11:11

Noorderzon voor kinderen: avontuurlijke voorstellingen en uitdagende doe-dingen op de Speelweide

Noorderzon voor kinderen: avontuurlijke voorstellingen en uitdagende doe-dingen op de Speelweide

Speciaal voor kinderen van 4-12 jaar heeft Noorderzon Performing Arts Festival Groningen een -vernieuwd- mini-festival op de Speelweide. Tussen vrijdag 16 en zondag 25 augustus is dit dè locatie waar jonge Noorderzonners in de buitenlucht genieten van diverse (interactieve) theatervoorstellingen en colleges en samen met vriendjes kunnen deelnemen aan de leukste doe-dingen. Naast de kinderactiviteiten op de Speelweide heeft Noorderzon ook voor volwassenen diverse theatervoorstellingen, lezingen, dansvoorstellingen en optredens van toonaangevende namen uit de nationale en internationale kunstwereld.

Buiten op de Speelweide
Ondergedompeld worden in kunst met de zon in het gezicht en een frisse zomerbries langs de wangen. Op de Speelweide gaan creativiteit en zomervakantie hand in hand. Ga als jonge Noorderzonner op reis naar de ruimte met Sander van der Bij en David Marcel de Jong en leer van alles over het universum of maak in de interactieve voorstelling van Chantalla Pleiter en Teackele Soepboer samen met anderen een loopband met muziekmakende melkpakken. Of doe proefjes en leer van alles tijdens de colleges van Young Academy Groningen. Zijn er jongere broertjes en zusjes? Zij kunnen ook mee, bijvoorbeeld naar de sprookjesachtige voorstelling over een drakenzoektocht van Theater Pannenkoek.

In de Oberon Tent
Deze zomervakantie kunnen kinderen ook deelnemen aan leuke binnenactiviteiten in het Noorderplantsoen. Van een remake van Grimms stukgedanste schoentjes voor de hele familie van Studio Tape tot een spel waar kinderen zich meten met de grote leiders van de aarde, en beslissingen moeten nemen voor de wereld game-over is van Erin Stel, Sara Scholten en Anne Brouwer.

Kaarten, speelmunten en tijden
Kaarten voor voorstellingen in de Oberon Tent zijn nu alvast online te verkrijgen via noorderzon.nl en zijn tijdens Noorderzon te halen bij de diverse kiosken op het terrein. De activiteiten op de Speelweide betaal je met speciale speelmunten. Deze zijn tijdens het festival te koop bij Kiosk Zuid. 1 Munt kost €1,80, 5 munten heb je voor €7,-. Liever online kopen? Via noorderzon.nl is een voucher voor 5 munten te koop die je tijdens Noorderzon kunt inwisselen bij Kiosk Zuid. Doordeweeks beginnen de activiteiten op de Speelweide en in de Oberon Tent om 14:00 uur, in het weekend om 13:00 uur. Om 18:00 uur stoppen de kinderactiviteiten, maar enkele activiteiten gaan ook op deze locatie ’s avonds door.​​​​​​​

Over Noorderzon
Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 150.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen. Voorstellingen vinden plaats in tenten of op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown). Van donderdag 15 augustus tot en met zondag 25 augustus vindt de 29e editie van het festival plaats.